Sted

HER FINNER DU OSS


Haugen Feriesenter befinner seg som før nevnt i øysamfunnet Tro, Lauvøylandet, Flatøya og Røyen. Øya befinner seg mellom Forvik og Tjøtta på Helgelandskysten. Øysamfunnet og tettstedet Tjøtta befinner seg i Alstahaug kommune med Sandnessjøen som administrasjonssentrum. 

Tro, Lauvøylandet, Flatøya og Røyen.Fra jordbruk og fiske til et ferieparadis.


Øysamfunnets historie er rik. Her har det bodd folk siden bronsealder. Her har man jaktet og fisket siden steinalderen, noe Valen helleristningsfelt er et bevis på. Fram til slutten av 1960-årene var øysamfunnet et jordbrukssamfunn. Da begynte ungdommene der å reise ut for å finne arbeid og ta utdanning. Fra den tid likte de helst å reise tilbake på ferie. Et yndet sted for hyttefolk, heritage turister og fotturister. Kun enkelte gårder driver litt jordbruk nå, det vil si sauer på beite.Lauvøylandet skole.

Ifølge eieren av hovedbruket på Haugen gård, altså bruk 2, at bruk 3 var grønnsakshagen til Haugen gård. Bruk 3 ble skilt ut fra bruk 2 i 1938. Kjøperen var nåværende Alstahaug kommune som hadde tenkt seg eiendommen for å bygge grunnskole. Skolebygget stod ferdig i 1954. På grunn av fraflytting ble skolen lagt ned for godt i 2009. Fra skole til reiselivsbedrift.


Lauvøylandet skole ble overtatt av Lauvøylandet Bygdelag i 2010. Det pleide å komme så mange ferieturister til øysamfunnet hvert år. De aller fleste av dem har røtter til øysamfunnet. Bygdelaget omarbeidet skolen til å bli en fungerende campingplass med feriehusutleie. Campingplassen ble åpnet for gjester i 2013. Arbeidet med å holde tilbudet åpent var dugnadsbasert. Til slutt orket de ikke mer og solgte Lauvøylandet skole, eller Kjærlighetskroken feriesenter til Edel Marie Haugen fra Fredrikstad i oktober 2021. Siden 2022 har stedet gått under navnet Haugen Feriesenter og er et enkeltpersonforetak.